Wandelgroep Hart in Beweging

Zin om naast je wekelijkse sport uur lekker te wandelen?  

Er is een wandelgroep opgericht door een van onze leden; Hans Schulte.
Tot nu toe hebben we gewandeld met ongeveer 7 deelnemers, maar er kunnen nog altijd deelnemers bij!

Onze wandelingen vinden altijd plaats op de 3e donderdag van de maand.

Helaas kunnen de wandelingen in april, mei en juni niet doorgaan i.v.m. de maatregelen rond het Coronavirus.

Informatie over waar er gewandeld wordt en waar er verzameld wordt volgt nog.
Je hoeft je van tevoren niet op te geven.

In juli en augustus lopen we niet als ook de sportlessen “vakantie” hebben.


Het is een mooi initiatief en wandelen is een uitermate effectieve en gezonde beweging. Ook nog gezellig toch?.

Lees hier meer over de 15 gezondheidsvoordelen van wandelen

Wandelverslagen:

Wandeling 20 februari

Op 20 februari heeft de wandelgroep een frisse wandeling gemaakt rond Bathmen. Onze februari-wandeling begon klokslag  tien uur (Letterlijk, want de kerkklok gaf het startsein ) vanaf de Brink in Bathmen.We liepen een deel van het Schipbeekpad om vervolgens door het buitengebied te wandelen. Prettig dat de regen net voor tien uur viel. Opgefrist kwamen we klokslag (alweer letterlijk ) half twaalf op ons uitgangspunt terug.

Verrassing bij terugkomst: jarige Piet v.d. Bosch trakteerde de groep op koffie met gebak. Nog vele gezonde jaren, Piet !

Hier vindt je de foto's.

Wandeling 16 januari 2020

Op 16 januari heeft de wandelgroep een mooie wandeling gemaakt in het buitengebied van Twello.
Anderhalf uur wandelen met een winters zonnetje en nauwelijks wind; dat was de eerste wandeling van 2020 die door het buitengebied van Twello ging. Met z’n negenen liepen we o.a. Over het Wellinkhof van Het IJssellandschap en over landgoed “t Schol dat figureerde in de film “Een brug te ver” uit de 70-er jaren.

Hier vind je de foto's

Wandeling 19 december 2019

Op 19 december heeft de wandelgroep een wandeling gemaakt in het buitengebied van Epse. Het is zonnig, 13 graden en er staat eindig wind. Ideaal wandelweer en dat een week voor Kerstmis!
In het buitengebied van Epse lopen we eerst richting IJssel. Honderden brandganzen zijn er neergestreken. Even verder worden we verwelkomd door een zevental nieuwsgierige paarden en verderop lopen we over een oud dijkje met een bestrating uit vervlogen tijden, maar wel charmant. Na 5 kwartier zijn we terug op ons uitgangspunt, opgefrist en wel.

Hier vind je de foto's

Wandeling 21 november 2019

Op 21 november heeft de wandelgroep een frisse wandeling gemaakt  op Landgoed Oxe in een ideale herfstsfeer. Voor 80% ging de route over een dik bladeren- tapijt langs mooie doorkijkjes, een dode holle boom als een natuurlijk monument en een keur aan paddenstoelen. Op enige afstand zagen we Huize Oxe liggen dat in 1862 zijn huidige aanzien kreeg en nu, na een zwarte tijd in W.O. II, een studiecentrum is.

Hier vind je de foto's

Wandeling 17 oktober 2019

De wandelgroep heeft een prachtige herfstwandeling gelopen. Vanaf Huis Verwolde bij Laren ging het over onverharde bospaden bedekt met beukebladeren. Het was een en al herfstkleur.
We kwamen langs de beroemde “dikke boom”, je weet wel van dat liedje: 'Ik heb een tante en een oom, die zitten in een eikenboom, een eikenboom in Laren.', en langs klassieke Achterhoekse boerderijen als de Johannahoeve en de Hendrikahoeve die bij het landgoed horen.
Na 1 1/2 uur waren de wandelaars terug bij het uitgangspunt waar ze op koffie met cake werden getrakteerd. Met dank aan de fam. Apeldoorn

Deze wandeling werden we vergezeld door Jurgen van der Ent die bezig is een promotie presentatie te maken van Hart in Beweging Deventer. Van de wandeling heeft hij speciaal een filmverslag gemaakt.

Hier vind je het filmverslag

Wandeling van 19 september 2019

Op donderdag 19 september 2019 hebben we, de wandelgroep van Hart in Beweging, met prachtig zonnig fris weer de eerste wandeling na de zomer gelopen. We startten op de parkeerplaats van het Tjoenerhof in Diepenveen. We wandelden door het bos, langs de weilanden en de groene golfbaan. We zagen een paardensjees, een eekhoorn en een prachtige boerderij waar een kleurrijke vlindertuin was aangelegd.Het was gezellig en we zien uit naar de volgende wandeling.

Hier vind je de foto's

Wandeling van 20 juni 2019

Het wandelseizoen van Hart in Beweging hebben we afgesloten met een gezamenlijke koffie in het centrum van Twello.
Een welverdiende consumptie na een flinke wandeling o.a. Langs drie landgoederen aan de noordkant van Twello en over het schouwpad van de Fliert.
Op donderdag 19 september gaan we aan ons 3e seizoen beginnen en we hopen dat zich meer deelnemers zich bij ons aansluiten.