Wie zijn wij?

Missie

Elk jaar verlaten zo’n 700 patiënten het Deventer Ziekenhuis, die daar zijn behandeld voor cardioproblematiek.

Het is de missie van Hart in Beweging om deze groep mensen de mogelijkheid te bieden om onder veilige omstandigheden aan hun conditie te werken, weer vertrouwen te krijgen in hun lijf, met lotgenoten ervaringen te kunnen delen, enz.

Bewegen met een (herstelde) hartaandoening

Lichamelijke inspanning bevordert de vraag naar bloed in de hartspier, waardoor bij eventuele vernauwingen het lichaam zelf bloedvaten vormt, die de doorbloeding verbeteren. Hierdoor kunnen bij slagaderverkalking (angina pectoris) de klachten afnemen. Als u nog niet regelmatig beweegt verbetert uw hartfunctie duidelijk als u meer gaat bewegen. Uw hartslag in rust wordt lager, waardoor uw hart minder wordt belast. Heeft u al wel een goede conditie dan zult u merken dat het gemak, waarmee u activiteiten onderneemt, zal toenemen.

Belangrijk zijn ook de psychische aspecten van (samen) bewegen. Bewegen geeft zelfvertrouwen en doet de angst voor inspanning verdwijnen. Bovendien kan de omgang met sportieve lotgenoten u veel ideeën opleveren over andere activiteiten, die ook goed mogelijk zijn. Het verruimt uw horizon!

Samen bewegen

Bewegen in groepsverband is leuk en motiverend. U sport onder deskundige begeleiding. Deze ziet erop toe dat u zich niet te veel, maar ook niet te weinig, inspant. Bij de sportgroepen van Hart in Beweging bent u er zeker van dat de begeleider goed op de hoogte is van de mogelijkheden van mensen zoals u.

Na afloop van het sportuur kunt u, onder het genot van een drankje, nieuwe sociale contacten opdoen en oude contacten verstevigen. Dit kan heel gezellig zijn!